Avskedsstafetten av Johanna Ekström

Nummer: 41
Titel: Avskedsstafetten
Författare: Johanna Ekström
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2004
ISBN: 91-46-21079-2
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Hanna lämnar utan förklaring sin man sedan nio år tillbaka och flyttar in hos väninnan Alice i London. Där möter hon den unge fransmannen André och blir förälskad. De har en kort affär, men för Hanna blir mötet till en erotisk besatthet, ett febrigt begär. Hon projicerar alla sina förhoppningar på honom, och all den sorg hon känner inför sitt uppbrutna äktenskap. André är bara stundtals närvarande, han dricker för mycket, talar sällan och stötvis. Han dyker upp och försvinner och uppstår igen. För Hanna är han mest närvarande i sin frånvaro.
Alice genomskådar Hanna men kan inte påverka hennes val, och Hanna distanserar sig alltmer. När André plötsligt försvinner flyttar Hanna, för att invänta hans återkomst, in i den lägenhet han delar med sin morfar. Och det är här Hanna får tid att se tillbaka på sitt äktenskap och sitt liv.

Min åsikt:
En stark känslobok, som skrivs på ett poetiskt vackert sätt. Man möter sorg, kärlek, begär, besatthet och saknad, för att till slut finna friheten i det rum som är ens eget.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar