Sjukhuskatten Oscar av David Dosa

Sjukhuskatten OscarNummer: 4202
Titel: Sjukhuskatten Oscar
Originalets titel: Making rounds with Oscar
Författare: David Dosa
Översättare: Lottie Eriksson
Förlag: Bokfabriken
Utgivningsår: 2010/2014
ISBN: 978-91-87301-60-5
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Bokfabriken!


Bokens första mening:
Om man älskar sitt jobb kan arbetsplatsen de bästa av dagar framstå som vacker, oavsett hur den kanske ser ut för resten av världen.

Om boken:
Det är vårdhemmets sjuksköterskor som först märker det. Gång efter gång vet den buttra katten Oscar något som vårdpersonalen inte vet. När en patient inte har långt kvar, hoppar Oscar upp i sängen och håller patienten sällskap de sista timmarna i livet. Läkaren och geriatrikern David Dosa tror inte riktigt på det, han är ju utbildad naturvetare och skeptisk till den här sortens påståenden. Men det händer gång på gång och till slut kan han inte längre blunda för Oscars ovanliga gåva.

För att gå till botten med frågan börjar han samtala med sin personal och sina patienters närstående. Samtalen ger honom insikter som han skriver ner. Det blir en varm och fin, rent av uppmuntrande, berättelse om hur relationer och livet som helhet förändras när en nära och älskad blir dement. Och vad en liten katt kan göra för att förgylla den sista tiden i livet, både för patienten och för de anhöriga.

Min åsikt:
Mycket bra, fin & intressant!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus, Adlibris & Glansholms.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Kommentera