Älskade hund! av Michele Hanson

Älskade hund!Nummer: 4341
Titel: Älskade hund!
Originalets titel: Absolutely barking
Författare: Michele Hanson
Översättare: Peter Landelius
Förlag: Lind & co
Utgivningsår: 2013/2014
ISBN: 978-91-7461-240-0
Betyg: 3 av 5


Bokens första mening:
Hundvärlden är en konstig och underbar plats, full av hundar och alla slags människor med varierande uppfostran och av olika samhällsklasser – somliga trevligt excentriska, somliga rätt normala och somliga riktigt otrevliga.

Om boken:
Michele Hanson är hjälplöst fången i kärleken till sina två boxertikar. De fyller hennes vardag med mening men också med massor av oro och bekymmer. Med humor, uppriktighet och självironi berättar hon om sitt hundliv. Hon skäms inte för att förmänskliga sina livskamrater och precis som de flesta hundägare pratar hon babyspråk med dem.
Det finns många svåra situationer en hundägare måste lära sig att behärska: löpare som utlöser hundens jaktinstinkt, cyklister som prejar både ägare och hund utan att be om ursäkt, oseriösa och giriga veterinärer, hundar som är starkare och snabbare än en själv, och möten med hundar som bara har en sak i huvudet – sex. Och hur hanterar man umgänget med gamla trogna vänner som är livrädda för ens älskade lilla vovve?
Världen kanske håller på att gå under men det är ingen ursäkt för en hundägare att sitta hemma och deppa. De måste ut och promenera och träffa andra hundar och deras ägare.

Min åsikt:
Bra & underhållande!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus, Adlibris & Glansholms.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar