Offer utan ansikte av Stefan Ahnhem

Offer utan ansikteNummer: 4475
Titel: Offer utan ansikte
Författare: Stefan Ahnhem
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2014
ISBN: 978-91-37-14214-2
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Kråkan landade på hans nakna mage och pressade in sina vassa klor i skinnet.

Om boken:
En träslöjdslärare hittas brutalt mördad i sin slöjdsal. Bredvid kroppen har mördaren placerat ett klassfoto från början av 1980-talet, med mordoffrets ansikte överkryssat.

Fabian Risk återvänder med sin familj till hemstaden Helsingborg efter att i många år ha varit verksam vid Stockholmspolisen. Knappt hinner de anlända till det nya huset förrän han blir inkallad att bistå i utredningen av mordfallet. Offret är en av hans gamla klasskamrater och snart står det klart att mördaren följer en minutiöst utarbetad plan, som långt ifrån är slutförd.

Fabian dras djupare och djupare ned i utredningen, som väcker minnen av förträngda tonårsförälskelser och brutal mobbning under skoltiden. Minnen han är allt annat än stolt över. Snart är han insnärjd i ett fall där inget riktigt är vad det tycks vara. Där jakten på en undanglidande mördare driver Fabian att ta allt större risker för att komma framåt i utredningen. Risker som får ödesdigra konsekvenser för både honom själv och hans omgivning.

Min åsikt:
Mycket bra & spännande.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus, Adlibris & Glansholms

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

2 svar till “Offer utan ansikte av Stefan Ahnhem“

  1. […] åsikt om tidigare böcker i serien: Offer utan ansikte (del 1), Den nionde graven (del 2) och Arton grader minus (del […]

  2. […] åsikt om tidigare böcker i serien: Offer utan ansikte (1), Den nionde graven (2), Arton grader minus (3) & Motiv X […]

Lämna ett svar