Solsvärta av Marianne Cedervall

SolsvärtaNummer: 4605
Titel: Solsvärta
Författare: Marianne Cedervall
Förlag: Natur & kultur
Utgivningsår: 2014
ISBN: 978-91-27-13994-7
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från Natur & kultur!

Bokens första mening:
Två duvor slog sig ner på fontänen framför honom.

Om boken:
Mirjam har lämnat sommartillvaron på Gotland och följt med sin älskade Calle till Västerås där han ska arbeta med ett projekt till stöd för den hotade pilgrimsfalken. Tre halvvuxna falkungar ska placeras ut i ett gammalt vattentorn med hopp om att de ska etablera sig i trakten. Men i Västerås finns också flera duvslag, vars ägare oroas av pilgrimsfalkarnas närvaro.

Hervor, som i en syn har sett sin försvunna barndomsvän Satu och en brevduva, ger sig ut på en resa i Europa på jakt efter fler ledtrådar. Men duvor och falkar är en dålig kombination, och när Hervor hittar en vinge från en koltrast, en solsvärta, blir hon fylld av onda aningar

Solsvärta är den femte och sista boken om Miriam och Hervor.

Min åsikt:
Det är alltid lika underhållande att läsa om Miriam & Hervor!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus, Adlibris & Glansholms

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar