I skymningen sjunger koltrasten av Linda Olsson

I skymningen sjunger koltrastenNummer: 4634
Titel: I skymningen sjunger koltrasten
Författare: Linda Olsson
Förlag: Brombergs
Utgivningsår: 2014
ISBN: 978-91-7337-621-1
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Vinden hade drivit upp från Stadsgårdskajen och tagit fart när den slog i den branta klippväggen på sin väg söderut.

Om boken:
Änkemannen Otto, den nyinflyttade Elisabeth och den unga serietecknaren Elias bor i samma trappuppgång på Söder i Stockholm. De har alla hamnat i en återvändsgränd i livet och lever ensamma i sina lägenheter.

En dag hamnar en bokförsändelse som egentligen skulle till Elisabeth hos Elias. Han knackar på hos henne flera gånger för att lämna boken, men konstigt nog öppnar hon inte. Elisabeth flyter in i Elias serier och blir till en figur som han kallar Koltrasten. När de två till slut träffas lånar Elisabeth ut en roman till Elias som han mödosamt läser trots att han är dyslektiker. Otto i våningen ovanför har också ägnat hela sitt liv åt böcker och delar även han gärna med sig av sin passion.

Min åsikt:
Mycket bra & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus, Adlibris & Glansholms.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar