Jonny Liljas skuld av Olle Lönnaeus

Jonny Liljas skuldNummer: 4656
Titel: Jonny Liljas skuld
Författare: Olle Lönnaeus
Förlag: Massolit
Utgivningsår: 2014
ISBN: 978-91-87783-02-9
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Korparna kraxade om döden.

Om boken:
Jonny Lilja, knarkspanare i Malmö, har nått botten. Hans fru har lämnat honom och speldjävulen är hans enda kvarvarande följeslagare. Efter ett förlorat pokerparti med skyhöga insatser står han dessutom i skuld till den jugoslaviske maffiabossen Jokovic. En skuld Jonny betalar av på genom att svika sitt yrke och sig själv.
Efter att en kväll ha druckit ett par flaskor vin beger sig Jonny till Ravlunda skjutfält på Österlen för att göra slut på allt elände. Men när han förbereder sitt självmordsförsök får han syn på en likblek flicka som sitter lutad mot ett träd. Med död blick tycks hon titta ut över Hanöbukten. Hennes handleder är uppskurna. Den obligatoriska utredningen tar vid, men fallet avskrivs raskt som självmord och den namnlösa unga kvinnan riskerar att falla i glömska.
Ystadspolisen Eva Ström har liksom Jonny gått igenom en skärseld, men i motsats till honom har hon kommit ut helskinnad. På var sitt håll börjar Jonny och Eva ana att flickans död inte är självförvållad och att det kan finnas kopplingar till andra unga kvinnor som avlidit under oklara omständigheter.

Jonny Liljas skuld är första boken i en serie om Jonny Lilja & Eva Ström.

Min åsikt:
Bra & spännande.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus, Adlibris & Glansholms.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Jonny Liljas skuld av Olle Lönnaeus“

  1. […] åsikt om tidigare böcker i serien: Jonny Liljas skuld (del 1) & Marias tårar (del […]

Lämna ett svar