Margaretha Krook: drottning av skrattet och gråten av Astrid Hasselrot

bok4659Nummer: 4659
Titel: Margaretha Krook: drottning av skrattet och gråten
Författare: Astrid Hasselrot
Förlag: Atlantis
Utgivningsår: 2014
ISBN: 978-91-7353-703-2
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Vem var Margaretha Krook?

Om boken:
Låt flickan hållas.« Pappa majorens tilltro till Margaretha var kanske det viktigaste arvet, sedan släktförmögenheten gått upp i rök. Till en början fick Margaretha Krook spela ragata och skurtant, men med åren blev hon allt vackrare och rollerna alltmer mångfacetterade. Få kunde som hon välkomna skrattet i tragedin, och låta ana djupet i komiken. Privat hade hon minkpäls och handsydda skor, men samtidigt drogs hon envist till oavlönat arbete för utsatta grupper. Rakheten var hennes särmärke, säger vännerna. Men den journalist som ställde en personlig fråga fick ett yxskaft mellan ögonen.

Min åsikt:
Bra & intressant.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus, Adlibris & Glansholms.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar