Drömmarnas sjö av Kim Edwards

Drömmarnas sjöNummer: 4699
Titel: Drömmarnas sjö
Originalets titel: The Lake of Dream
Författare: Kim Edwards
Översättare: Ingegerd Thungström
Förlag: Bra Böcker
Utgivningsår: 2011/2012
ISBN: 978-91-7002-932-5
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Trots att det är nära midnatt smyger sig ett märkligt ljus in genom en glipa i ylletyget och stryker över hennes arm som en vingfjäder.

Om boken:
Efter flera år i Japan återvänder Lucy Jarett hem till sin mor och sitt barndomshem på USA:s östkust. Den gamla trävillan vid sjöns strand ruvar på många hemligheter och Lucy inser att hon inte alls har kommit över sin fars död, även om det är tio år sedan han drunknade under en fisketur.

Hon upptäcker också att hennes första kärlek, Keegan Fall, fortfarande bor kvar i den lilla staden. Han är nu en skicklig glaskonstnär och Lucy kan inte låta bli att dras till honom. En sen kväll när Lucy går omkring i sitt gamla barndomshem, hittar hon ett låst utrymme i en fönsternisch. Där finns en samling gamla saker, tidningsklipp och politiska pamfletter. Hon forskar vidare och upptäcker att hennes släkt har en helt annan historia än vad hon hittills trott.

Min åsikt:
Bra & intressant.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus, Adlibris & Glansholms.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar