En mörk och förvriden flod av Sharon Bolton

En mörk och förvriden flodNummer: 4776
Titel: En mörk och förvriden flod
Originalets titel: A Dark and Twisted Tide
Författare: Sharon Bolton
Översättare: Lilian & Karl G. Fredriksson
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2010/2014
ISBN: 978-91-7499-570-1
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Jag är Lacey Flint, intalar hon sig när gryningen randas och hon lyfter först den ena armen, sedan den andra, samtidigt som hon sparkar hårt med ben som är längre och kraftfullare än vanligt, tack vare ett par bastanta fenor.

Om boken:
För att påbörja ett nytt och stillsammare kapitel av sitt liv har Lacey Flint lämnat sitt jobb på The Metropolitan Police och i stället tagit anställning vid Londons flodpolis. Nu lever hon ensam på sin husbåt, där hon hoppas få tid att i lugn och ro slicka sina sår och glömma Mark Joesbury, mannen hon älskar men inte kan få.
Men lugnet blir kortvarigt. En tidig sommarmorgon hittar Lacey ett kvinnolik i floden inte långt ifrån sitt hem, och trots att hon borde veta bättre kan hon inte låta bli att själv försöka lösa den gåta som kommit i hennes väg. Vem är kvinnan och hur hamnade hon i Themsens förrädiskt snabba vatten? Och var det verkligen en tillfällighet att det var just Lacey som fann henne?
Samtidigt som Lacey dras in i mordutredningen börjar det dyka upp främmande föremål på hennes husbåt. Hon har en krypande känsla av att någon bevakar henne någon som vet precis vem hon är och vad som kan få hennes slumrande instinkter att vakna till liv.

En mörk och förvriden flod är fjärde boken om Lacey Flint.

Min åsikt:
Mycket bra & spännande!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus, Adlibris & Glansholms.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “En mörk och förvriden flod av Sharon Bolton“

  1. Denna ligger och väntar i min bokhylla. Ser att du gett den höga betyg. Verkar ju lovande.

Lämna ett svar