Tisdagarna med Morrie av Mitch Albom

Nummer: 47
Titel: Tisdagarna med Morrie
Författare: Mitch Albom
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2000
ISBN: 9137125478
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Morrie Schwartz var Mitch Allboms favoritprofessor, hans mentor och vän. På examensdagen lovar Mitch att hålla kontakten men det dröjer tjugo år innan han hör av sig. Av en händelse får han se sin gamle sociologiprofessor på teve; Morrie har drabbats av en nervsjukdom som långsamt förlamar hans kropp men inte hans sinnes briljans och inte hans lust att leva ända till slutet.
Mitch beslutar sig för att besöka Morrie varje tisdag – precis som under studieåren. De samtalar om kärlek,äktenskap, känslor, förlåtelse, saknad och död. Deras pånyttfödda vänskap blir till en sista föreläsning fylld av visdom och erfarenhet, en lektion i konsten att leva.

Min åsikt:
Vilken underbar bok. Helt klart en bok som alla borde lösa. Tänk om vi alla hade var sin Morrie som lärare då skulle nog allt vara enklare.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Kommentera