Jugoslavien mitt hemland av Goran Vojnovic

Jugoslavien mitt hemlandNummer: 4980
Titel: Jugoslavien, mitt hemland
Originalets titel: Jugoslavija, moja dezela
Författare: Goran Vojnovic
Översättare: Sophie Sköld
Förlag: Rámus.
Utgivningsår: 2012/2014
ISBN: 978-91-86703-31-8
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Min barndom fick ett abrupt slut en helt vanlig försommardag 1991.

Om boken:
Det har gått tjugo år sedan kriget kom till Jugoslavien. Tjugo år sedan Vladan Borojevic för första gången fick höra ordet inkallelseorder och hans idylliska barndom fick ett abrupt slut. Ett krig som Vladan trott krävt hans fars, officer i den jugoslaviska folkarmén, liv.

Nu uppenbarar sig dock att fader är efterlyst av internationell domstolen i Haag för de fruktansvärda krigsbrott han begått. Den smärtsamma upptäckten för Vladan ut på en resa genom det före detta Jugoslavien att söka spåren efter sin förrymda pappa. För att finna svaren på hur och varför hans familj föll isär och varför den värld den en gång levde i också föll samman.

Historien om familjen Borojevic blir berättelsen om ett Balkan då och idag, om det historiska minnet i ett evigt nu, om nedärvt hämndbegär och relationen mellan far och son. Berättelsen om de tragiska öden som drabbade de människor som inte kunde fly undan kriget, trots att de kom bort från dess bomber och beskjutning.

Min åsikt:
Bra & stark med intressant språk!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris, Glansholms & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar