Hemåt över isen av Gunilla Linn Persson

Hemåt över isenNummer: 4994
Titel: Hemåt över isen
Författare: Gunilla Linn Persson
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2015
ISBN:
978-91-46-22300-9
Betyg: 
4 av 5

Bokens första mening:
Universum är Guds hjärna, tänkte Ellinor när hon vaknade.

Om boken:
Vi befinner oss på Hustrun – en ö vid själva människogränsen i Stockholms skärgård. Så ljuvligt vacker med strändernas ridåer av alar och sången av näktergalar och stigar en gång trampade av bara fötter och kritter.
Vintern 1914 ger sig sju ungdomar ut på isen efter en dans på grannön Tasslan. Vägen hem är rösad med enbuskar. Werner och hans Julia, Fem frön till och Mandis och de andra möter en storm som saknar motstycke i mannaminne. Deras kamp för att ta sig hem över isen kommer att prägla livet på Hustrun i nästan hundra år.
Det bråkas om allt, om bryggor, om servitut, om djur, om månen. Om skulden. I denna värld av trätor lever Ellinor Ingman, en kvinna på andra sidan de femtio, som kör Algots Sjötaxi och ensam sköter sina sysslor och inte minst sin far Algot.
När berättelsen börjar flyger Herrman Engström hem från Labrador i Kanada. Han är fågelmålare. Uppväxt på Hustrun ska han nu göra mästarprovet: skildra ådan, ejderhonan. Ellinor brakar rätt in i bryggan när hon ser honom. Herrman!

Min åsikt:
Fängslande & stark!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris, Glansholms & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Hemåt över isen av Gunilla Linn Persson“

  1. […] Jakten efter vind är en fristående fortsättning på romanen Hemåt över isen. […]

Kommentera