Den första lögnen av Sara Larsson

Den första lögnenNummer: 4985
Titel: Den första lögnen
Författare: Sara Larsson
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2015
ISBN:
978-91-1-305949-5
Betyg:
5 av 5

Bokens första mening:
Josefin lyfter överkroppen och tar stöd med armbågen mot madrassen, försöker ta sig upp ur sängen.

Om boken:
Visby 1997. Sextonåriga Josefin vaknar i en främmande säng och det tar en stund innan hon inser vad som har hänt. Att hon har blivit brutalt våldtagen av tre manliga skolkamrater. I den följande rättegången frias de åtalade eftersom ord står mot ord.

Thailand 2010. Den framgångsrike idrottsmannen Oskar semestrar med sin fru och sina två barn. Även om det på ytan ter det sig idylliskt är Oskar mer intresserad av barerna och nattlivet än av familjen. Men efter en särskilt blöt kväll går allt överstyr och han tvingas fatta ett helt livsavgörande beslut.

Många år efter det som hände i Visby 1997 dyker det upp mejl och sms med hotfulla meddelanden och bilder av gruppvåldtäkten. Männen är vuxna nu, lever vitt skilda liv, men måste träffas för att hindra att deras liv slås i spillror. Efter den första lögnen måste nu flera nya ta vid för att de ännu en gång ska gå fria.

Min åsikt:
Otroligt spännande, fängslande & stark!!!

Vald till månadens bok i februari 2015.

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris, Glansholms & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar