Blodapelsin av Anna Vogel

BlodapelsinNummer: 5041
Titel: Blodapelsin
Författare: Anna Vogel
Förlag: Aglaktuq
Utgivningsår: 2014
ISBN:
978-91-979068-9-0
Betyg:
3 av 5

Bokens första mening:
Hon står mitt på torget.

Om boken:
”När jag syr en raksöm på maskinen och allt stämmer. När motorn smattrar sitt jämna ljud. Då kan jag känna en ilning i mig. Som om jag hade en rytm där. Jag undrar om den rytmen kan komma ut. Upp i huvudet, ut i händerna, ner i fötterna. Så att den är med mig i uppehållsrummet och i matsalen. Och när jag träffar Nina igen.”

Emma ska snart sluta nian i en skånsk småstad under mitten av 80-talet. Hon är trött på sina vanliga vänner och på att stå och vänta utanför diskoteket på fredagskvällarna. Då möter hon den svartklädda Nina, som verkar fri och annorlunda. Men vänskapen visar sig bli komplicerad.

Min åsikt:
Bra & intressant.

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar