Toscana tur och retur av Åsa Hellberg

Toscana tur och returNummer: 5079
Titel: Toscana tur och retur
Författare: Åsa Hellberg
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2015
ISBN:
97891-37-14404-7
Betyg:
4 av 5

Recensionsexemplar från Forum.

Bokens första mening:
Jessica hade kommit med lunch från den asiatiska restaurangen i centrum, hållit om Sara när hon fick en av sina gråtattacker, gått ut med soporna, diskat deras tallrikar och erbjudit sig att sova  över.

Om boken:
Sara Raphael saknar uppslag till sitt nästa reportage. När hon köper en motorcykel för en spottstyver och ser en annons som lockar med slott, vingårdar, olivolja och solrosfält, finns bara ett alternativ: hon måste få upp sin bästa vän på pallen och åka dit.

Jessica Romin, den kända författaren, går alltid i högklackat och gapskrattar åt Saras förslag. Hon ska på en författarträff i Malmö och tänker naturligtvis ta tåget dit. Hur det sedan kommer sig att hon ändå sitter bakom Sara i ett skinnställ vet hon inte riktigt.

Det blir en resa de båda väninnorna aldrig kommer att glömma – en oplanerad tältnatt vid Vänern, för små hjälmar, hotfulla medtrafikanter, stiliga hjältar, barska italienska kvinnor … Och så till sist slottet. En magisk plats där Sara känner igen sig alltför väl. Hon minns med både fasa och pirr romansen för så länge sedan. För Jessica innebär mötet med den trevlige Anders en chans att för alltid glömma JP – sitt livs största kärlek – så att hon slipper prata om det där som gör så ont.

Det italienska slottets tinnar, torn och vinkällare bär på hemligheter som påverkar både Sara och Jessica på sätt de aldrig hade kunnat ana. Frågan är om man verkligen kan fly från sitt förflutna.

Min åsikt:
Fin, underhållande & riktigt fängslande!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris, Glansholms & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar