Hoppsan, jag är död! av Arto Paasilinna

Nummer: 50
Titel: Hoppsan, jag är död!
Författare: Arto Paasilinna
Förlag: Brombergs
Utgivningsår: 2003
ISBN: 91-7608-928-2
Betyg: 2 av 5


Om boken:

Hoppsan jag är död! handlar om en man som möter döden på det mest snöpliga vis. Fullt upptagen av att spana in ett par kvinnoben, går han rakt ut i gatan och blir påkörd av en bil. Och dör på fläcken.

Hans kropp må vara död men hans själ befinner sig fortfarande på denna sidan. Han upptäcker att han kan följa allt som händer!. Först svischar han hem till hustrun för att invänta telefonsamtalet om hans bortgång. Som han befarar blir hon inte särskilt ledsen. Sedan blir det begravning och han kan belåtet konstatera att det blev ett rätt snyggt lik av honom och att den sörjande skaran var ganska stor. Helt nya möjligheter öppnar sig för honom nu när han är död…

Alla funderar vi väl då och då på vad som egentligen händer när vi dör. Här är Arto Paasilinnas svar!

Min åsikt:
I början hur kul som helst, och i slutet hur tråkig som helst.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar