Minnesbäraren av Kamilla Oresvärd

MinnesbärarenNummer: 5180
Titel: Minnesbäraren
Författare: Kamilla Oresvärd
Förlag: Hoi
Utgivningsår: 2015
ISBN:
97891-7557-959-7
Betyg:
4 av 5

Bokens första mening:
Han satt framåtlutad över gravstenen med en svag doft av rosor dröjande kvar i andetagen.

Om boken:
Han sjönk ner på knä, släppte klubban och slog pannan i marken. Bilden han såg framför sig. Den ville inte försvinna. Blont, blodigt hår. Bara brunbrända ben, smutsiga och blåslagna. Ögonen, stora brunnar av tysta skrik. Han slog armarna om sig själv och började gunga fram och tillbaka. Vad hade han gjort?

Didrik Mörck minns inte. Bara små fragment som ibland gör sig påminda. Är det fantasimonster som visar sig för honom i febriga brottstycken? Han vet inte. Han är ju trots allt galen och oförmögen att skilja på dröm och verklighet.

Sommaren är här och många på polishuset har gått på semes ter när ett över trettio år gammalt lik hittas i en jordkällare i centrala Göteborg. Samtidigt rymmer en man, som sitter inlåst för ett brutalt mord, från en sluten rättspsykiatrisk vårdanstalt tio mil därifrån. Kommissarie Stina Seger och hennes grupp får i uppdrag att lösa de båda fallen och deras jakt tar dem med ner i mentalvårdens mörka gömmor där en skrämmande sanning uppenbarar sig.

Min åsikt:
Mycket bra & spännande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

2 svar till “Minnesbäraren av Kamilla Oresvärd“

  1. […] Jägaren är en fristående uppföljare till Minnesbäraren. […]

  2. […] åsikt om tidigare böcker i serien: Minnesbäraren (del 1) & Jägaren (del […]

Lämna ett svar