Cirkeltecknaren av Fred Vargas

CirkeltecknarenNummer: 5208
Titel: Cirkeltecknaren
Originalets titel: L’homme aux cercles bleus
Författare: Fred Vargas
Översättare: Cecilia Franklin
Förlag: Sekwa
Utgivningsår: 1996/2015
ISBN:
97891-87648-32-8
Betyg:
3 av 5

Bokens första mening:
Mathilde tog upp sin anteckningsbok och skrev: Jag retar mig på mannen som sitter till vänster om mig.

Om boken:
”Därför att en vacker dag blir det något värre. Föremålen i cirklarna kommer att bli större allt eftersom. Fråga mig inte hur jag vet, för det kan jag inte svara på, men det är oundvikligt.”

Under flera månader rapporterar tidningarna om ett fenomen som förbryllar parisarna. Stora cirklar ritas med blå krita på trottoarer runt olika vardagliga föremål och bredvid står en mystisk fras skriven med vacker handstil. Kommissarie Adamsberg oroar sig. Något säger honom att detta bara är början och mycket riktigt återfinns snart en kvinna med avskuren hals i en av cirklarna. Tillsammans med sin brokiga skara kollegor på mordroteln måste Adamsberg göra sitt yttersta för att förhindra att fler faller offer för cirkeltecknaren.

Cirkeltecknaren är den allra första boken i serien om kommissarie Adamsberg.

Min åsikt:
Bra & spännande.

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris, Glansholms & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar