Döden ingen talar om av Ulrika Jannert Kallenberg

Döden ingen talar omNummer: 5188
Titel: Döden ingen talar om
Författare: Ulrika Jannert Kallenberg
Förlag: Hoi
Utgivningsår: 2015
ISBN:
97891-7557-955-9
Betyg:
5 av 5

Bokens första mening:
Min pappa vilar på kyrkogården i Böda.

Om boken:
Ulrikas pappa är död. Men ingen berättar hur han dog. Ingen talar om det. Ingen talar om honom. Somrarna tillbringar Ulrika och hennes bror Mikael hos farmor och farfar på Öland. Farfar är kontraktsprost, farmor är en kylig prostinna, kusinerna är duktiga och mamma är sämre än de andra. För hon är bara ingift. Och borde inte ens höra till längre. Ändå vill farmor att de kommer på besök. Som om hon genom att hålla fast vid barnen kan hålla fast vid sin son, barnens pappa. Som är död. Och döden förtigs. Döden ingen talar om.

Min åsikt:
Stark, gripande & viktig!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris, Glansholms & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar