Kanske imorgon av Felicia Welander

Kanske imorgonNummer: 5258
Titel: Kanske imorgon
Författare: Felicia Welander
Förlag: Bladh by Bladh
Utgivningsår: 2015
ISBN:
97891-87371-41-7
Betyg:
4 av 5

Bokens första mening:
…med trehundratrettio döda i Syrien.

Om boken:
Kanske imorgon är en roman om en ofrivillig vänskap. En vänskap som blir livsviktig för två grannar i en villaförort till Stockholm. Den ställer frågan om hur mycket vi egentligen vågar tränga oss på när någon annan mår dåligt. För hur mycket angår vi egentligen varandra som vänner, som grannar, som medmänniskor?

Berättelsen kretsar kring Eva och Monika, som är lika gamla, bor i likadana huskroppar, på samma gata, men i helt olika världar. Båda försöker överleva en stor sorg, men har helt olika strategier för att göra det. Den livsglada Monika försöker njuta allt hon kan. Hon lever i nuet i 180 km/tim Carpe fucking diem och allt där emellan. Den inåtvända Eva går till jobbet, dricker sitt kaffe, handlar sin mat och funderar samtidigt på hur hon ska kunna ta livet av sig. När de här två världarna möts uppstår en ofrivillig vänskap och de ger sig av på en resa på Monikas vrålande motorcykel. En resa som kommer förändra allt för dem båda.

Min åsikt:
Stark & gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Kanske imorgon av Felicia Welander“

  1. […] åsikt om tidigare böcker i serien: Kanske imorgon (del 1) & Bara idag (del […]

Lämna ett svar