I ljusets makt av Leigh Bardugo

I ljusets maktNummer: 5169
Titel: I ljusets makt
Originalets titel: Shadow and Bone
Författare: Leigh Bardugo
Översättare: Carina Jansson
Förlag: Gilla böcker
Utgivningsår: 2012/2015
ISBN:
97891-86634-68-1
Betyg:
3 av 5

Recensionsexemplar från Gilla böcker!

Bokens första mening:
Tjänstefolket kallade dem malenchki, små spöken, för att de var minst och yngst och för att de hemsökte hertigens hus likt fnittrande fantomer, kilade fram och tillbaka genom rummen, gömde sig i skåp för att tjuvlyssna och smög in i köket för att stjäla de sista av sommarens persikor.

Om boken:
Alina Starkov är ingen särskild, bara en av alla fattiga, föräldralösa ungdomar i landet Ravka – ett rike som en gång var mäktigt och välmående men som nu drabbats av fattigdom och krig. På en resa attackeras Alina och hennes bästa vän Mal, och när han hotas till livet väcks en uråldrig kraft hos Alina, stark nog att rädda Mal, och kanske även det krigshärjade Ravka.

Alina förs genast till landets magiska elit, Grishan, och en helt ny värld öppnar sig för henne. En värld av magi och gnistrande överflöd, men där Alina inte vet om hon kan lita på någon – inte ens Grishans mäktige ledare, Skuggmästaren, som kanske är den enda som kan hjälpa Alina att ta makten över sin kraft och fullborda sitt öde.

I ljusets makt är första boken i Grisha-trilogin.

Min åsikt:
Bra & spännande men bitvis rätt seg!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris, Glansholms & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

2 svar till “I ljusets makt av Leigh Bardugo“

  1. Denna har jag hört mycket om nu det senaste. Den verkar ganska lockande.

  2. […] bokhylla; Bokhuset; Jennies boklista; Kattugglan; Mias bokhörna; MonsterSteffa; Old Adults Read Young Adult; Skriva läsa leva; […]

Lämna ett svar