Helande hämnd av Kent Lokvit & Berit Juhl

Helande hämndNummer: 5298
Titel: Helande hämnd
Författare: Kent Lokvit & Berit Juhl
Förlag: Norlén & Slottner
Utgivningsår: 2015
ISBN:
97891-87685-51-4
Betyg:
2 av 5

Bokens första mening:
Mobbning är tidlös, gränslös och den vilar aldrig.

Om boken:
Den här boken ville Kent skriva för att varna andra. Han vill inte att fler ska drabbas av samma öde som han själv. Kent var ett mobbat barn som vuxenvärlden inte såg. Ett barn med ett hämndbegär som bara växte och växte. Kent blev mobbad under hela sin skoltid. Han förstod inte varför, bara att det måste vara något fel på honom. Han kände skuld och skam för att han var annorlunda. Under ytan var han en tickande bomb. Ångesten höll på att äta upp honom inifrån och drev honom till självmordsförsök. Han såg bara ett sätt att bli befriad från maror och mörka tankar. Hämnd! De personer som han ansåg hade förstört hans liv skulle få lida. 36 år hade gått sedan han lämnat skolan och sina mobbare. Men tiden läkte inga sår. Den raffinerade hämndaktionen pågick i nästan två år. Till slut anmälde Kent sig själv till polisen. Han ville ha en rätte gång och äntligen få möta sina plågoandar öga mot öga. Varför fick det gå så långt? Var fanns de vuxna? Och varför kunde ingen i vården få Kent att berätta varför han mådde så dåligt?

Min åsikt:
Ok & skrämmande.

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

2 svar till “Helande hämnd av Kent Lokvit & Berit Juhl“

  1. Läskigt att en vuxen människa agerar på detta sätt!! patetiskt… Å ja jag har blivit mobbad men det finns bättre sätt tex att försöka prata med varandra som vuxna människor… Detta känns bara fegt!

  2. Linnéa skriver:

    Jag förstår mobboffret fullständigt, och tycker det är patetiskt att moralisera över hans rättmätiga hämnd. Det fungerade – hans plågoandar fick ett kännbart straff och han själv mådde bättre.

Lämna ett svar