Jag är Kina av Xiaolu Guo

Jag är KinaNummer: 5323
Titel: Jag är Kina
Originalets titel: I am China
Författare: Xiaolu Guo
Översättare: Ulla Danielsson & Lotta Danielsson
Förlag: Alfabeta
Utgivningsår: 2014/2015
ISBN:
97891-501-1662-5
Betyg:
4 av 5

Bokens första mening:
Allra käraste Mu, solen skiner klart.

Om boken:
I en lägenhet i det trendiga Islington i London börjar Iona Kirkpatrick översätta ett kinesiskt brev och snart är hon indragen i ett drama hon inte kan släppa. Vem är Kublai Jian och var finns han nu? Vem är den älskade Deng Mu som han skriver till?

Jians och Mus historia blir en vindlande berättelse som tar sin början i slutet av 80-talet och fortsätter tjugo år framåt i tiden, en berättelse om kampen för att få tänka fritt, om Jians försök att undkomma sina fiender och att skapa sig en plats i tillvaron i ett stängt Europa.

Min åsikt:
Mycket bra & intressant!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris, Glansholms & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar