Ty riket är ditt av Therése Granwald

Ty riket är dittNummer: 5343
Titel: Ty riket är ditt
Författare: Therése Granwald
Förlag: Lo Söllgård
Utgivningsår: 2015
ISBN:
97891-982119-1-7
Betyg:
5 av 5

Bokens första mening:
Den kan vara att falla från kyla till värme.

Om boken:
Vad händer om man bestämmer sig för att ge upp sig själv fullständigt för någon annan, och hur hänger det ihop med kärlek? Vilken är den totala hängivelsen? Vad sker när man lovar att stanna oavsett vad? Vem är man när man gett upp sitt eget rike?

Anna lämnar livet och vännerna i stan för en sommar i huset invid älven, långt ute på landet tillsammans med sin pojkvän. Långsamt driver dagarna förbi, de är utelämnade åt varandra, åt tystnaden och det ständigt växande trycket mellan dem. Han vet att hon ska lämna honom. Hon har lovat att aldrig gå, att han är den enda hon kan älska.

Eva är bara 17 år gammal när hon förälskar sig i mannen hon möter i Hoffmanns fotoateljé. Och även om han aldrig vill vara bara hennes följer hon honom upp bland bergstopparna och ner i bunkerns mörker. För hon vet att inget smickrar så mycket som viljan att dö för någon.

Sara befinner sig i ett låst rum. Men rummet är en fristad, en frihet jämfört med livet utanför, livet innan, i församlingen där hon förlorat det egna jaget, i en relation som drivit henne till att skjuta en annan människa.

Min åsikt:
En stark, gripande & poetisk skriven roman.

Vald till månadens bok i juli 2015.

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Glansholms.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Ty riket är ditt av Therése Granwald“

  1. Den här tyckte jag också mycket om!

Lämna ett svar