Elva år i fångenskap av Michelle Knight & Michelle Burford

Elva år i fångenskapNummer: 5423
Titel: Elva år i fångenskap
Originalets titel: Finding Me
Författare: Michelle Knight & Michelle Burford
Översättare: Christina Norrman
Förlag: NoNa
Utgivningsår: 2014/2015
ISBN:
97891-981001-8-1
Betyg:
2 av 5

Bokens första mening:
Det var inte många som ens verkade märka att jag försvann den där dagen i augusti 2002.

Om boken:
Michelle Knight är en av de tre kvinnor som hölls fången av Ariel Castro i hans hus i Cleveland och hon var hans första offer. Michelle lockades till Castros hem i augusti 2002. Hon var då 21 år. I april 2003 tog Castro sitt andra offer – den knappt 17-åriga Amanda Berry – och ett år senare kidnappade han Gina DeJesus, 14 år.

Den 6 maj 2013 lyckades de tre kvinnorna rymma ur huset. Amanda Berry och Gina DeJesus återförenades snabbt med sina familjer, men Michelle Knight vägrade att träffa sin mamma. De fyra första månaderna i frihet bodde hon i ett boende som hon tilldelats av sociala myndigheter. Sen hon befriades har hon också avstått från att söka upp sin son, i dag 15 år, som adopterades bort av hennes familj under tiden hon var bortrövad.

Min åsikt:
Ok & skrämmande.

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris, Glansholms & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar