Kroppen jag föddes i av Guadalupe Nettel

Kroppen jag föddes iNummer: 5425
Titel: Kroppen jag föddes i
Originalets titel: El cuerpo en que nací
Författare: Guadalupe Nettel
Översättare: Marika Gedin
Förlag: Natur & kultur
Utgivningsår: 2011/2015
ISBN:
97891-27-14121-6
Betyg:
4 av 5

Bokens första mening:
Jag föddes med en vit fläck, eller det som andra kallar ett födelsemärke, på mitt högra ögas hornhinna.

Om boken:
Mexiko City. Sjuttiotalet övergår i åttiotal. I en dysfunktionell familj med två föräldrar som lever ut tidens progressiva ideal försöker en ung flicka hitta sin plats i tillvaron. Berättarjaget, som fötts med en vit fläck på ena ögats hornhinna, utvecklar tidigt en känslighet för det som utspelar sig i periferin. Det är också i sin begränsade syn hon med tiden kommer att finna ett förhållningssätt till sin omvärld och sitt skrivande.

Min åsikt:
Stark, intressant & väldigt bra!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris, Glansholms & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar