Blindspel av Stephen Booth

BlindspelNummer: 5453
Titel: Blindspel
Originalets titel: Blind to the Bones
Författare: Stephen Booth
Översättare: Carla Wiberg
Förlag: Minotaur
Utgivningsår: 2003/2005
ISBN:
91-85283-12-6
Betyg:
4 av 5

Bokens första mening:
Så fort han öppnade dörren hörde han skriken.

Om boken:
Howard och Sarah Renshaw är fulla av förväntan där de står på perrongen för att möta sin 19-åriga dotter Emma. Hon studerar konstvetenskap i Birmingham och under terminerna delar hon lägenhet med tre andra ungdomar, men är nu på väg hem för att tillbringa skollovet hos föräldrarna. När Emma inte kliver av tåget blir de inte särskilt oroade utan förmodar att hon bara blivit lite fördröjd och tagit en senare avgång. Men hon kommer inte med nästa tåg heller och inte med nästa ?

Två år senare finns fortfarande inga spår av Emma, men hennes föräldrar är helt säkra på att hon finns därute någonstans. Hennes rum står orört och i garderoberna väntar födelsedagspresenter och julklappar ? allt är förberett för den dag hon kliver in genom dörren igen. Inte ens när hennes blodstänkta mobiltelefon återfinns i en skogsdunge vill man inse att något fruktansvärt kan ha hänt dottern.
När Mark Granger, en av pojkarna som delat våning med Emma, hittas brutalt ihjälslagen ute på Dark Peaks mörka hedar, börjar polisen åter att intressera sig för hennes fall. Kan de två händelserna ha något gemensamt? Kände Mark kanske till någonting om Emmas försvinnande och var det därför han måste tystas?
Kriminalinspektör Diane Fry och hennes kollega Ben Cooper anar att svaren på alla frågor måste sökas i den lilla byn Wiltherns, där både Emma och Mark växt upp. Men att komma byborna in på livet visar sig vara en näst intill omöjlig uppgift. Sedan århundraden tillbaka är de vana vid att sköta sig själva utan någon inblandning av utomstående, allra minst av polisen.
För Diane Fry blir det en extra besvärlig uppgift eftersom hon samtidigt försöker ta reda på vad som hänt hennes syster Angela som gav sig iväg hemifrån när Diane var tonåring och som hon inte sett sedan dess. Fallet med den försvunna Emma väcker minnen och river upp sår som hon trodde var läkta sedan lång tid tillbaka.
Ju mer man gräver i historien desto tydligare blir det att det förflutna kastar sina mörka skuggor, inte bara över tillvaron i den lilla byn, utan även över Diane Frys och Ben Coopers privata liv.

Blindspel är den fjärde boken om poliserna Ben Cooper & Diane Fry.

Min åsikt:
Mycket spännande!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar