I skydd av mörkret av Stephen Booth

I skydd av mörkretNummer: 5482
Titel: I skydd av mörkret
Originalets titel: Scared to Live
Författare: Stephen Booth
Översättare: Carla Wiberg
Förlag: Minotaur
Utgivningsår: 2006/2007
ISBN:
978-91-85283-45-3
Betyg:
4 av 5

Bokens första mening:
Till och med den natten hon dog låg Rose Shepherd sömnlös.

Om boken:
Ett sovrumsfönster står öppet. Tre skott avlossas i nattens mörker – en till synes oförarglig medelålders kvinna hittas död. Offret, Rose Shepard, har levt ett tillbakadraget liv i den lilla byn i Derbyshire. Vad ligger bakom dödsskjutningen som mer eller mindre liknar en regelrätt avrättning? Ingen tycks känna kvinnan.
Diane Fry har bittert fått erfara att inte ens oskuldsfulla människor kan skyddas från ond bråd död. En ung mamma och hennes två små barn har nyligen mist livet i en husbrand. Polisen letar förbrilt efter ledtrådar bland de sotsvarta resterna av de sönderbrända leksakerna. Likt Rose Shepard anade familjen Mullens inte faran natten de dog.
Detta är bara de första bitarna i ett komplicerat pussel. För att finna svaret tvingas Diane Fry och Ben Cooper att sträcka a sin undersökning och ta hjälp av ett land långt utanför Derbyshire i andra änden av Europa. Ett land där seder och bruk för Fry och Cooper är mer än obegripliga än språket.
Under resans gång tvingas Ben Cooper ta itu med sina känslor inför sin mors död och inför den psykiska sjukdom som funnits i familjen. För Diane Fry dyker det upp en oväntad komplikation i utredningen i form av en karismatisk bulgarisk polis. Han väcker inte bara hennes ärelystnad utan också en annan typ av känslor som sedan länge varit väl begravda.
Cooper och Fry är på väg att ta första steget in på ett farligt och okänt område. Brottslingarna de söker tycks befinna sig långt borta, men ändå så nära. Till och med i den turisttäta byn Matlock Bath. Snart upptäcker de varför människor kan vara rädda för att leva.

I skydd av mörkret är den sjunde boken om poliserna Ben Cooper & Diane Fry.

Min åsikt:
Mycket spännande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar