Flickan i floden av Stephen Booth

Flickan i flodenNummer: 5486
Titel: Flickan i floden
Originalets titel: The Lost River
Författare: Stephen Booth
Översättare: Carla Wiberg
Förlag: Månpocket
Utgivningsår: 2010/2011
ISBN:
978-91-7001-884-8
Betyg:
4 av 5

Bokens första mening:
Ben Cooper sprang längs strandbanken.

Om boken:
Det är maj månad och värmebölja i Derbyshire. När kriminalinspektör Ben Cooper tar en löprunda utmed floden hör han plötsligt skrik, en liten flicka har hittats drunknad i vattnet. Hon hette Emily Nield och blev åtta år gammal. Enligt föräldrarna sprang hon ut i floden efter en hund och råkade halka på några stenar. Hon har ett sår i pannan som kan ha uppstått då hon föll. Ben grips dock av känslan att något helt annat kan ha hänt. En polisutredning inleds och det dröjer inte länge förrän man gör ett makabert fynd vid en annan del av floden. De båda händelserna har ett oroväckande samband …

Under tiden är Diane Fry, Bens kollega, mitt uppe i en personlig kris. När hon några år tidigare arbetade inom Birminghampolisen utsattes hon för en ovanligt rå gruppvåldtäkt. Diane har aldrig kommit över händelsen och det börjar märkas i hennes arbete. Gärningsmännen är fortfarande på fri fot, men nu har DNA-spår kunnat kopplas till två bestämda personer. För att hjälpa Diane att ta sig ur krisen beordras hon av sin chef att delta i Birminghampolisens utredning. Varken Diane eller hennes överordnade anar att detta kommer att leda i helt oväntad riktning – rakt mot Dianes eget smärtsamma förflutna.

Flickan i floden är den tionde boken om poliserna Ben Cooper & Diane Fry.

Min åsikt:
Mycket spännande!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar