Murder Bag av Tony Parsons

Murder BagNummer: 5476
Titel: Murder Bag
Originalets titel: The Murder Bag
Författare: Tony Parsons
Översättare: Gabriel Setterborg
Förlag: EA
Utgivningsår: 2014/2015
ISBN:
978-91-87519-43-7
Betyg:
5 av 5

Bokens första mening:
När de var färdiga med henne lämnade de henne liggande med ansiktet vänt ner mot madrassen, och det var som om hon redan var död.

Om boken:
En seriemördare går lös i Londons West End. En mördare som till synes iskallt skär halsen av rika och mäktiga män på ett ovanligt brutalt sätt.
Kriminalpolisen Max Wolfe sätts in på fallet. Wolfe är alla mördares mardröm. En impulsiv, egensinnig och envis yrkesman. Han är även ensamstående förälder till femåriga dottern Scout, hundälskare och amatörboxare. På mordroteln vid Londons West End Central följer Max Wolfe mördarens blodiga spår från små bakgator till storstadens upplysta stråk, genom de mörkaste vrårna på Internet till maktens korridorer.
Det första offret är en rik bankman som under många år bedragit sin hustru. Det andra offret är en hemlös man. Till en början verkar mordoffren inte ha något gemensamt, men det visar sig att de båda männen tjugosju år tidigare gick på samma skola. Vad kan ha utlöst mördarens besinningslösa vrede och varför är just de här männen utvalda?
Mördarens metoder och offer diskuteras flitigt i sociala medier. Det är ingen tvekan om att mördaren följer varje steg. Någon utger sig för att vara mördaren på Internet och samtidigt som spekulationerna tar fart, inser Wolfe att både han själv och dottern Scout är i fara. Mördaren är skoningslös och är uppenbarligen beredd att göra allt för att stoppa Wolfe.

Min åsikt:
Väldigt spännande!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Murder Bag av Tony Parsons“

  1. […] åsikter om tidigare böcker i serien: Muder Bag (del 1) & Slaktaren i Highgate (del […]

Lämna ett svar