Våldtagen – men jag är fanimej inget offer av Caroline Malmberg Willfox & Christel Dopping

Nummer: 395
Titel: Våldtagen – men jag är fanimej inget offer
Författare: Caroline Malmberg Willfox & Christel Dopping
Förlag: Bokförlaget DN
Utgivningsår: 2007
ISBN 10: 91-7588-740-1
ISBN 13: 978-91-7588-740-1
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Det är en helt vanlig septemberkväll 2005 och Caroline ska bara gå ut med soporna. Så händer det som inte får hända – hon blir överfallen, bortförd och brutalt våldtagen av två män. Under året som följer skriver hon av sig i sin dagbok för att bearbeta övergreppet.
Hennes berättelse börjar i chock, tomhet och mörker. Hon skriver om förnedringen, vilsenheten, sorgen och ilskan. Men också om viljan att få upprättelse och att gå stark ur det hemska som hänt.
Rättframt och självutlämnande skildrar hon den ofattbart smärtsamma upplevelsen. Hon skriver om mötena med familjen, vännerna och psykologen, men också om den frustration som hon känner när hon inte möts med respekt.
Hon beskriver hur det är att gå vidare i livet och in i en ny relation med en man. Klarar man av att vara nära och älska på nytt?
Efter ett år har Caroline återfått fotfästet. Hon vill nu vara ett stöd för andra, både våldtäktsoffer och deras anhöriga, under den svåra tid som följer på en kränkning. Hon kontaktar medier och berättar öppet om vad som hänt. Och hon möts av ett enormt gensvar från kvinnor runt om i hela landet. Tillsammans bildar de ett nätverk.

Min åsikt:
Luder är en bok om en mycket vilsen tjej som söker efter sig själv och en trygghet.
Boken gestaltas väldigt naket och rått, ibland med nästan skrämmande och skoningslösa detaljer och händelser.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar