Utan onda aningar av Jan-Sverre Syvertsen

Nummer: 400
Titel: Utan onda aningar
Författare: Jan-Sverre Syvertsen
Förlag: Piratförlaget
Utgivningsår: 2006/2007
ISBN 10: 91-642-0207-0
ISBN 13: 978-91-642-0207-9
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Tonje Kvamme, 14 år, försvinner spårlöst på väg hem från handbollsträningen. Hon är som tonåringar är mest men har skaffat sig två farliga intressen – att chatta på internet och att klä av sig inför webbkameran för den som betalar.
Det lilla samhället Ski, en bit utanför Oslo, är på ytan lugnt och sömnigt, men bland invånarna döljer sig flera farliga personer. När dessutom en internationellt orienterad pedofilgrupp misstänks ha med flickans försvinnande att göra inser poliserna i staden att det handlar om en kamp mot klockan innan Tonje Kvamme antingen hittas död någonstans i Europa eller dyker upp på filmer och fotografier på internet, offer för sådant som vanliga människor knappt kan föreställa sig.
Något radikalt måste göras, och det är inte förrän den unga nykomlingen hos polisen, Lisa Lunde, tar kontakt med Sander Mørk, psykologen på Tonjes skola, som det lossnar. Men Sander Mørk har ett förflutet han inte gärna talar om.

Min åsikt:
En ytterst viktigt och intressant spänningsroman som utspelas i Norge. Den tar upp aktuella ämnen som att chatta med främlingar, klä av sig inför en webbkamera och på annat sätt lämna ut sig inför människor man inte känner.

Boken känns helt klart väldigt aktuell och den är väldigt gripande.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Utan onda aningar av Jan-Sverre Syvertsen“

  1. […] – Grattis Caroline L Farfar var rasbiolog
    – Eva F Dahlgren – Grattis Nina C Utan onda
    aningar av Jan-Sverre Syvertsen – Grattis Micke Paus/Play
    av Yesim Bilgic – Grattis Elma Inbunden: Kaos är en vän
    […]

Lämna ett svar