Elva dagar i Berlin av Håkan Nesser

Elva dagar i BerlinNummer: 5667
Titel: Elva dagar i Berlin
Författare: Håkan Nesser
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2015
ISBN:
978-91-0-014582-8
Betyg:
5 av 5

Bokens första mening:
Arne Murbergs pappa blev dyster när han fyllde sextio och fem år senare dog han.

Om boken:
Det må vara att Arne Murberg inte är något nobelprisämne. Men han är en god människa och när hans far på sin dödsbädd ger honom ett uppdrag gör han sitt bästa för att ro det i land. En komplikation är att uppdraget hör hemma i Berlin; Arne är ingen van resenär och hans tyska kunde vara bättre. Han preparerar sig noga och ger sig så småningom iväg. Väl framme i den tyska huvudstaden tar han sig fram med karta och på Guds försyn, åtminstone till en början, men hans snirklande väg korsas av både onda och goda krafter. En galen professor och en ung kvinna i rullstol, till exempel. Och ett par gula skor. Och en häxprocess.

Elva dagar i Berlin är den avslutande delen i Storstadstrilogin.

Min åsikt:
En helt fantastisk historia som alla borde läsa!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar