En tonårings resa av Richard B. Pelzer

Nummer: 407
Titel: En tonårings resa
Författare: Richard B. Pelzer
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2006
ISBN: 978-91-37-12990-7
Betyg: 2 av 5Om boken:

Nu har Richard blivit tonåring och kan försvara sig mot mammans fysiska våld men hennes psykiska trakasserier gör lika ont som alltid. Han blir sin egen värsta fiende och ångesten driver honom in i drogernas och alkoholens värld.
Familjen lämnar det soliga Kalifonien och flyttar till Utah och ett välordnat villaområde. Richard hittar snabbt nya kompisar som delar hans intresse för droger, och snart har han fått rykte om sig som en av de mest hämningslösa. Samtidigt förvärras mammans alkoholism och hon förfaller utan att bry sig.
När det är som värst träffar Richard en familj som tar sig an honom och bjuder in honom i deras hen och gemenskap. Han får en nystart i livet. Men chansen håller på att gå förlorad, och Richard inser snart att han måste välja – livet eller drogerna.

Min åsikt:
Detta är den fristående fortsättningen på En brors berättelser, men den håller tyvärr inte samma höga betyg som den.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar