Olive Kitteridge av Elizabeth Strout

Olive KitteridgeNummer: 5721
Titel: Olive Kitteridge
Originalets titel: Olive Kitteridge
Författare: Elizabeth Strout
Översättare: Ulla Danielsson
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2008/2015
ISBN:
978-91-37-14544-0
Betyg:
4 av 5

Bokens första mening:
Under många år arbetade Henry Kitteridge som apotekare i det närbelägna samhället, och varje morgon körde han på snöiga eller regnvåta vägar, fast ibland också på sommarvägar, när vildhallonen sköt nya skott bland de taggiga buskarna.

Om boken:
Olive Kitteridge är pensionerad lärare i matematik. Hon har stor respekt med sig och många är rädda för henne. I motsats till sin man, apotekaren Henry, som kommer bra överens med alla människor, har Olive vass tunga och kan vara kantig och kärv i sin uppriktighet. Hon lider av humörsvängningar och kommer ofta på kant med omgivningen. Vid ett tillfälle säger hennes man: ”Under alla år som vi har varit gifta tror jag inte att du en endaste gång har bett om ursäkt för något överhuvudtaget.”

Olive bär på en stor sorg, att relationen till sonen inte har blivit som hon tänkt sig – och vetskapen om att det är hennes eget fel är tärande.
De tretton berättelserna om familjen Kitteridge och de andra invånarna i den lilla kuststaden Crosby i Maine blir en spegelbild av ett samhälle var som helst i världen.

Min åsikt:
Fantastiskt bra & fängslande noveller.

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Olive Kitteridge av Elizabeth Strout“

  1. […] Detta är fortsättningen på Olive Kitteridge. […]

Lämna ett svar