Tobakshandlaren av Robert Seethaler

TobakshandlarenNummer: 5734
Titel: Tobakshandlaren
Originalets titel: Der Trafikant
Författare: Robert Seethaler
Översättare: Jörn Lindskog
Förlag: Thorén & Lindskog
Utgivningsår: 2012/2015
ISBN:
978-91-86905-28-6
Betyg:
3 av 5

Bokens första mening:
En söndag på sensommaren 1937 drog ett ovanligt häftigt åskväder över Salzkammergut och det skulle ge Franz Huchels liv, som fram till denna dag hade gått sin gilla gång, en lika plötsligt som ödesdiger vändning.

Om boken:
Tobakshandlaren är berättelsen om den unge Franz, hans kärlek till Anezka och vänskapen med Sigmund Freud.
Franz växer upp med sin mamma i en alpby. Mamman är servitris på ett värdshus och sällskapar med en rik fabrikant. När han plötsligt drunknar förändras livet för både Franz och hans mamma i ett slag. Franz måste börja jobba och hans mamma skaffar honom ett arbete i en tobaksaffär i Wien långt hemifrån. Kontakten håller de med vykort. Utanför dörren på tobaksaffären och i Europa börjar molnen dra ihop sig på himlen: orostider stundar, men Franz är ung och längtar efter kärleken. En ledig dag träffar han Anezka på nöjesfältet Pratern i Wien. Hon jobbar på varité och försvinner lika plötsligt som hon dök upp. Franz hamnar i ett mörkt svart hål. Det är kärleken som smärtar. På sin jakt efter den vackra unga kvinnan från Böhmen får han hjälp av den åldrande Siegmund Freud som köper sina cigarrer av Franz.

Min åsikt:
Intressant, bra & lättläst!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar