Mellantider av Helena Ljungström

Nummer: 411
Titel: Mellantider
Författare: Helena Ljungström
Förlag: Natur och kultur
Utgivningsår: 2007
ISBN: 978-91-27-11512-5
Betyg: 4 av 5Om boken:

I en lägenhet på gränsen mellan Örnsberg och Axelsberg sitter Carin och väntar på Klas. Spänt lyssnar hon efter varje motorljus som hörs, varje dörr som går igen och som kan vara hans kommahemljud. Men Klas är ständigt någon annanstans, på baren där han jobbar, på extraknäcket på finlandsfärjorna, i en garderobstrång hytt på tvåmånadersresa i Karibien.
Carin springer varv på varv i löparspåren medan svanarna ruvar, igelkottarna kryper fram och solande badgäster intar gräsmattan. Trots hennes ansträngningar får hon aldrig tiderna att krympa, Klas att komma hem och närheten att fungera. Men så får hon en chans att byta Stockholm mot en annan huvudstad och i hemlighet packar hon passet, ger bort akvariet och försvinner. Man skulle kunna kalla det för en semester, men flykt ligger närmare till hands.

Min åsikt:
En berättelse om sökandet efter närhet och tomrummen mellan människor. Hur det är att springa i cirklar runt människor men aldrig komma riktigt nära.

Ibland lite svår att hänga med i, man måste verkligen tänka till. Men jag gillar den!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar