Dolda tecken av Emma Askling

Dolda teckenNummer: 5630
Titel: Dolda tecken
Författare: Emma Askling
Förlag: Idus
Utgivningsår: 2015
ISBN:
978-91-7577-229-5
Betyg:
4 av 5

Recensionsexemplar från Idus förlag!

Bokens första mening:
Den viskande rösten hördes tydligt, trots att dörren var ordentligt stängd.

Om boken:
– Är det något krig i Finland nu? sa jag snabbt innan jag hann ångra mig.
Både mamma och pappa slutade tvärt att äta. De lade ner besticken och tittade på varandra med höjda ögonbryn. Pappa harklade sig lätt.
– Krig? sa han. I Finland? Varför tror du det?
Det hettade i kinderna. Ändå tvingade jag mig att möta hans blick. I ögonvrån såg jag hur Julia tittade konstigt på mig. Bortgjord såklart! Självklart var det inte krig i Finland nu. Det visste jag ju innerst inne. Jag kanske hade missförstått den där rösten på radion trots allt?
– Jag fick för mig det, mumlade jag tyst. Men äh … glöm det.

Fabian och Julia tvingas tillbringa sportlovet tillsammans i huset som Fabians pappa just har ärvt efter en avlägsen släkting. Huset, som kallas Villa Fridhem, är stort och ligger precis vid havet. De hinner knappt göra sig hemmastadda förrän oförklarliga saker börjar hända. Trots att de befinner sig på övervåningen är det någon som knackar på fönsterrutan och en gammal trasig radio börjar plötsligt fungera igen. På märkliga platser vid huset finns ritade fredsmärken. Vem är det som har ritat dem? Varför är de alla överkryssade? Rykten säger att det spökar i Villa Fridhem. Kan det vara så att det faktiskt stämmer?

Min åsikt:
Riktigt spännande, läskig & fängslande läsning!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Dolda tecken av Emma Askling“

  1. […] på bokbloggen Jennies boklista har läst Dolda tecken. Mer om det går att läsa här, och hennes åsikt om boken var: ”Riktigt spännande, läskig & fängslande […]

Lämna ett svar