Regnet luktar inte här av Duraid Al-Khamisi

Regnet luktar inte härNummer: 5761
Titel: Regnet luktar inte här
Författare: Duraid Al-Khamisi
Förlag: Atlas
Utgivningsår: 2015
ISBN:
978-91-7389-494-4
Betyg:
5 av 5

Bokens första mening:
Gud vill visa att han äger havet.

Om boken:
När 8-årige Duraid sticker ner handen i det decemberkalla vattnet utanför Gotlands östkust möter han Sverige för första gången. Det är vackert, stolt och avvisande. Tillsammans med sin familj har han överlevt den livsfarliga färden i en liten fiskebåt över ett stormande Östersjön. Men den största utmaningen ligger framför dem.

Bakom sig i Bagdad har familjen lämnat en välbärgad tillvaro för ett liv som invandrad underklass i Stockholms förorter. Fadern en av Iraks skickligaste guldsmeder får aldrig in en fot på arbetsmarknaden, modern lider svårt av sin ensamhet, och hos den unge Duraid växer hatet.

Min åsikt:
Stark, gripande & viktig!!!

Vald till månadens bok i oktober 2015.

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar