Flickan som lekte med elden av Stieg Larsson

Nummer: 416
Titel: Flickan som lekte med elden
Författare: Stieg Larsson
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2006
ISBN: 978-91-1-301710-5
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Lisbeth Salander återvänder till Sverige efter en längre tids vistelse utomlands. Hon har kommit över en stor summa pengar vilket innebär att hon för första gången i sitt liv är ekonomiskt oberoende. Men hon har varken familj eller vänner kvar och det går upp för henne att hon är helt ensam.

Samtidigt har Mikael Blomkvist på Millennium fått korn på hett nyhetsstoff. Journalisten Dag Svensson och hans sambo Mia Bergman har hittat avslöjande uppgifter om en omfattande sexhandel mellan Östeuropa och Sverige. Många av de personer som utpekas i traffickinghärvan har höga positioner i samhället.

Händelser i Salanders mörka förflutna börjar göra sig påminda. När Dag och Mia blir brutalt mördade riktas misstankarna mot Salander och en stor polisjakt drar igång.
Salander bestämmer sig för att en gång för alla göra upp med det förgångna och straffa dem som förtjänar det. Återigen korsas Blomkvists och Salanders vägar.

Min åsikt:
En otroligt fängslande och spännande bok som man helt enkelt inte vill sluta läsa. Boken är dessutom Mycket spännande och målande skrivet. Man vill inte sluta läsa. Jag tycker dock inte att den är riktigt lika bra som första boken, men den är helt klart en 5:a.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar