Luftslottet som sprängdes av Stieg Larsson

Nummer: 417
Titel: Luftslottet som sprängdes
Författare: Stieg Larsson
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2007
ISBN: 978-91-1-301531-6
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Två svårt skadade personer tas in på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Den ena är Lisbeth Salander, som är efterlyst misstänkt för dubbelmord. Hon har en livshotande skottskada i huvudet och måste opereras omedelbart. Den andre personen heter Alexander Zalachenko, en äldre man som Salander huggit med en yxa.

Den tredje och avslutande delen i Millenniumserien tar vid där Flickan som lekte med elden slutade. Lisbeth Salander överlevde visserligen att bli levande begravd, men hennes problem är långt ifrån över. Zalachenko har tidigare varit yrkesmördare i den sovjetiska underrättelsetjänsten. Han är dessutom Salanders far och det är han som försökt ta livet av henne. Starka krafter vill tysta Lisbeth Salander en gång för alla.

Samtidigt gräver Mikael Blomkvist i Salanders dolda förflutna och kommer snart sanningen på spåren. Han skriver på ett avslöjande reportage som kommer att rentvå Lisbeth Salander och skaka regeringen, Säpo och hela landet i dess grundvalar. Äntligen finns en chans för Lisbeth Salander att göra upp med sitt förflutna och en möjlighet för rättvisan – den verkliga – att segra.

Min åsikt:
Den sista delen i Millenniumserien är grymt bra, precis som sina två tidigare böcker. Den är målande, fängslande och otroligt spännande, man vill inte sluta läsa. I den här boken fick man sig även en del skratt, kanske för att man nu lärt känna karaktärerna i böckerna.

Mycket bra!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Luftslottet som sprängdes av Stieg Larsson“

  1. caroline skriver:

    Det känns som om det är en tråd som fattas i boken som jag skulle vilja ha en lösning på. Det är lisbeth tvillingsyster Camilla. Jag skulle vilja veta mer om henne och hur hon ser ¨på allt, men dessvärre kommer man inte få göra det.. Jag tror att Stig Larsson i sin fjärde bok skriver om Camilla, och hemligheter som ligger mellan systrana. Har någon nån bra förklaring?

Lämna ett svar