Allt jag inte minns av Jonas Hassen Khemiri

Allt jag inte minnsNummer: 5670
Titel: Allt jag inte minns
Författare: Jonas Hassen Khemiri
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2015
ISBN:
978-91-0-015104-1
Betyg:
5 av 5

Bokens första mening:
Grannen sticker upp huvudet bakom häcken och frågar vem jag är och vad jag gör här.

Om boken:
”Folk säger att Samuel och Laide var själsfränder, att deras kärlekshistoria var helt jävla magisk, att dom var menade för varandra. Folk säger att Samuel gjorde det för att hämnas, för att han var svartsjuk, för att han ville tvinga Laide att minnas honom. Folk säger att det aldrig hade hänt om inte Vandad hade blandat sig i, att det var Vandads fel, att Vandad gjorde vad som helst för pengar.”

Allt jag inte minns är en roman om kärlek och ekonomi. Om vänskap och våld. Om Samuel som lever vidare i allas minnen, nu när Vandad sitter inspärrad, Laide har lämnat landet och huset är förstört.
Ett antal öden krockar i rasande fart i dagens Stockholm. Bakom alla röster om Samuel skymtar en person på flykt från sig själv. Vems minnesbilder går att lita på? Och vad döljer sig i det som vi inte minns?

Min åsikt:
Stark & gripande med fantastiskt språk!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

2 svar till “Allt jag inte minns av Jonas Hassen Khemiri“

  1. Hej Jennie,
    Gratulerar till 11-års jubileumet och jag vill också tacka för alla fina tips jag fått av dig. Är gärna med i utlottningen av Khemiris bok. Stor kram!

  2. Hej!
    Jag deltar gärna i utlottningen. Har älskat dina boktips och ser fram emot de kommande.

Lämna ett svar