De försvunna av Caroline Eriksson

De försvunnaNummer: 5633
Titel: De försvunna
Författare: Caroline Eriksson
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2015
ISBN:
978-91-37-14578-5
Betyg:
5 av 5

Recensionsexemplar från Forum!

Bokens första mening:
Den lilla stålbåten klyver det grönsvarta vattnet med samma precision som en kniv.

Om boken:
En solig sensommarkväll tar Greta, Alex och dottern Smilla båten från sommarstugan vid den mytomspunna sjön Maran och åker ut till ön. Greta stannar kvar i båten medan de andra går iland. De kommer inte tillbaka. Förvirrad går även Greta iland, hon ropar och letar, men kan inte hitta Alex och Smilla någonstans. Det mystiska försvinnandet, och det febrila sökande som tar vid, leder Greta steg för steg ner i en avgrund av förvirring och tilltagande mörker.

Det står snart klart att Alex och Gretas relation präglats av destruktiva mönster. Dessutom har en omvälvande händelse i barndomen satt djupa spår i henne. Historien gör sig påmind och frågan är vad som är sanning och vad som är lögn, verklighet och fantasi. Kan sägnerna om sjön Marans onda krafter stämma? Finns det ett samband mellan försvinnandet och det som skedde den kvällen för många år sedan, då Gretas pappa dog? Och vad har egentligen hänt med Alex och Smilla?

Min åsikt:
Mörk, skrämmande & alldeles fantastiskt bra!!!

Vald till månadens bok i september 2015.

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “De försvunna av Caroline Eriksson“

  1. Jag gillade också boken men blir lite irriterad på att många psykologer blir just psykologen för att ta hand om sina egna problem och inte andras. Mörk och bra!

Lämna ett svar