Lila av Marilynne Robinson

LilaNummer: 5800
Titel: Lila
Originalets titel: Lila
Författare: Marilynne Robinson
Översättare: Niclas Nilsson
Förlag: Weyler
Utgivningsår: 2014/2015
ISBN:
978-91-87347-73-3
Betyg:
5 av 5

Bokens första mening:
Barnet bara satt där på verandan i mörkret, med armarna om kroppen mot kylan, tömd på tårar, sov nästan.

Om boken:
Det är 1920-tal i den amerikanska mellanvästern. En fyraårig flicka försvinner från farstubron till det slitna hus där de som kanske är flickans föräldrar, kanske bara hennes avlägsna släktingar, bor. Hos dem har hon inte ens haft ett namn. Den lilla flickan plockas upp av Doll, en hemlös kvinna, och får namnet Lila. Tillsammans driver de runt på vägarna och söker arbete för dagen. Många år senare kommer Lila till det lilla samhället Gilead. Vid ett häftigt regn tar hon skydd i kyrkan och möter där den gamle prästen och änkemannen John Ames. En osannolik, och för dem båda omtumlande kärlekshistoria tar sin början.

Min åsikt:
Stor, stark & väldigt bra!!!

Vald till månadens bok i november 2015.

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar