Therese, Therese av Bisse Falk

Nummer: 420
Titel: Therese, Therese
Författare: Bisse Falk
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivningsår: 2000
ISBN: 91-29-64849-1
Betyg: 4 av 5Om boken:

Samma kväll som Elin och Niklas träffas och blir kära tar Elins bästa vän Therese livet av sig. Hade Elin kunnat förhindra det om hon inte varit så självupptagen?
Livet måste trots allt gå vidare. Elin och Niklas flyttar ihop. Men det nya ”vuxna” livet är inte så enkelt och romantiskt som Elin hade föreställt sig. Hon känner sig vilsen och är hela tiden osäker på sig själv. Ofta kommer tankarna om Therese tillbaka. När allt bara går emot en är det lätt att ge upp, precis som Therese gjorde…

Min åsikt:
Boken handlar främst om 17-åriga Elin som möter Therese på folkhögskolans journalistlinje. Efter Therese självmord blir det mycket tankar som snurrar runt i Elins huvud. Hon påverkas väldigt starkt av denna händelse. Den är på väg att driva henne i samma riktning.

En bra bok.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar