Tillsammans är man mindre ensam av Anna Gavalda

Nummer: 423
Titel: Tillsammans är man mindre ensam
Författare: Anna Gavalda
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2004/2005/2007
ISBN: 978-91-0-011681-1
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Camille är en utbränd ung kvinna som gör sitt bästa för att försvinna. Sjuk och nedkyld räddas hon av sin granne, Philibert, som låter henne bo i sin stora lägenhet. Där finns även hans inneboende Franck, en butter och ohyfsad kock. Och så flyttar Mormor Paulette in, en egensinnig gammal dam som vantrivs på ålderdomshemmet. Mitt i denna märkliga situation börjar motstridiga känslor uppstå mellan Camille och Franck.
Vi får följa dessa udda existenser under ett år i Paris, deras ömhet, vänskap, utbrott och försoningar. Fyra personer som inte har något gemensamt från början och som under normala omständigheter aldrig hade träffats, men som alla har stora hjärtan.

Min åsikt:
Detta är en fantastiskt inspirerande historia som fyller en med glädje. Den är helt enkelt underbar. Man förälskar sig snabbt i alla fyras personligheter och dras med in i en värld man inte vill lämna.

En otroligt bra och upplyftande bok!!!

Vald till månadens bok i augusti 2007.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar