Mias systrar av Maria Eriksson & Kerstin Weigl

Nummer: 426
Titel: Mias systrar
Författare: Maria Eriksson & Kerstin Weigl
Förlag: Ordupplaget
Utgivningsår: 2007
ISBN: 978-91-85785-03-2
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Mia fick sin fristad i USA. Men ända sedan hon tvingades gå under jorden har hon stått i ständig kontakt med medsystrar.
Kvinnor som likt Mia själv slåss för sin och barnens överlevnad. I Sverige kan de inte leva normalt.
Därför beslutar sig Mia för att försöka hjälpa…

Mia Eriksson berättar här tillsammans med Kerstin Weigl om tre vanliga svenska kvinnors liv på flykt undan våldsamma män.

Veronika lever med misshandel och hot från sin förre pojkvän, men det är han som av tingsrätten ges vårdnaden om deras gemensamma son. När hon får pojken tillbaka blir konflikten livsfarlig.

Leila flyr den svenska småstaden samma dag hon ska gifta sig. 17 år gammal börjar hon sitt ensamma liv, utan vänner och familj.

Anette lämnar Sverige för USA i hopp om att kunna skapa ett nytt liv för sig och dottern. Men för att få stanna i landet måste hon ingå ett riskabelt skenäktenskap…

Min åsikt:
Mia Eriksson är tillbaka med en stark dokumentärroman som tar upp tre kvinnor som lever i skräck. Det är verkligen skrämmande att samhället inte kan hjälpa utsatta kvinnor från dessa liv. Varför ska dom behöva fly? Jag tycker riktigt synd om alla dessa kvinnor som inte gjort något fel, men som tvingas lämna familj och vänner och inte komma tillbaka igen.

En oerhört bra bok om gömda kvinnor!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar