Glömda: rapport från en svensk flyktingförläggning av Hanna Sofia Öberg

Nummer: 429
Titel: Glömda: rapport från en svensk flyktingförläggning
Författare: Hanna Sofia Öberg
Förlag: Pocky
Utgivningsår: 2007
ISBN: 978-91-85011-41-4
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Under arbetet med den här boken bodde journalisten Hanna Sofia Öberg på en flyktingförläggning i södra Sverige under ett år. Resultatet blev ett omskakande reportage om hur vardagen ser ut för den som lever som asylsökande i Sverige.

Vi får lära känna människor och familjer som lever sina liv i väntan på det stora beskedet. De lever i ett Sverige där Migrationsverkets personal dukar fram tårta och champagne för att fira att några av dem tvingats ut ur landet. Och där svenskarna får veta att väntande barn som drabbats av svåra depressioner bara spelar apatiska för att öka sina chanser att få stanna.

Det här är ett reportage om Migrationsverket, om sanningen bakom Sveriges påstått humana flyktingpolitik, om makt och om vanmakt.

Men framför allt är den här boken berättelsen om Josef, Senan, Pervin och andra väntande människor vars existens de flesta av oss har glömt bort.

Min åsikt:
Ett omskakande reportage om flyktingpolitiken och om hur människor som söker asyl i Sverige behandlas. Det är skrämmande och det blev väldigt mycket tårar som rann då jag läste den här boken.

En oerhört bra och intressant bok.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar