I skuggan av Auschwitz: förintelsen 1939-45 av Artur Szulc

I skuggan av Auschwitz: förintelsen 1939-45Nummer: 5923
Titel: I skuggan av Auschwitz: förintelsen 1939-45
Författare: Artur Szulc
Förlag: Historiska media
Utgivningsår: 2015
ISBN: 978-91-7545-237-1
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Inspelningen är svartvit, kornig och utan ljud.

Om boken:
Under Förintelsen mördade nazisterna över sex miljoner judar. Symbolen för detta groteska brott är Auschwitz-Birkenau, trots att merparten av judarna och alla andra på nazisternas dödslistor mördades på andra platser.

I skuggan av Auschwitz är den skakande historien om fyra förintelseläger och två koncentrationsläger som tillsammans krävde över två miljoner människoliv under åren 1939-45. Med hjälp av unika vittnesmål och ögonvittnesskildringar gestaltar författaren och historikern Artur Szulc den nazistiska dödsmaskinen i all sin brutalitet.

Min åsikt:
Stark & intressant!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar